Idrottsanläggningar, skolor och nya bostäder växer nu upp både här och där. På Enavallen ser den nya idrottshallen dagens ljus, samtidigt som Enköpings  befolkningsökning slår rekord. Bara under 2016 blev vi 1.095 fler, och när 2017 nu summeras har vi ökat nästan lika mycket, +809 personer. Vi är snart 44.000 Enköpingsbor.

Här nedan finns några av de många pågående och avslutade byggprojekten i Enköping. Se även kommunens hemsida Enköping växer HÄR.

Den stora bilden ovan visar den nya Munksundsskolan och Munkkällans förskola, som invigdes våren 2018.

Här är också en aktuell bild på den fullstora idrottshallen på Enavallen, som fick upp väggarna i början av februari 2018.

Se även hur det såg ut på Enavallens grusplan ett år tidigare, och på sensommaren 2017 när arbetet just kommit i gång. Läs mer om idrottshallen om du klickar HÄR.

Förutom att idrottshallen är ett välkommet tillskott för föreningslivet i Enköping, kommer den också att vara gymnastiksal för den nybyggda Munksundsskolan. Här är några bilder från det bygget.

Ett nytt inslag i Enköpings horisont är Enköpings Hyresbostäders tre nya höghus på Korsängen. Här växer de fram 2017-2018.
Korsängen har också fått en ny ishall.
Ishallen växer fram. Så här såg den ut i februari-17. I dag är den klar.

ISHALL FÖR TRÄNING

  • Ishallen på Korsängen inigdes hösten 2017. Enköping har nu två ishallar bredvid varandra.Den nya ishallen är en träningshall, vid sidan av den äldre som har större läktare  för matcher. Så här fin är den nya hallen nu:
På tal om idrott är det här platsen för Enköpings kanske allra största byggprojekt; den nya simhallen på Korsängsfältet, bakom de två ishallarna. Första spadtaget är på gång till sommaren-18, och hösten/vintern år 2020 kan vi hoppa i.
Mio Möblers etablering I Enköping framför ÖB i Romberga är ett annat aktuellt bygge…
…och här på Kyrkoherdens fiskevatten/Älvdansen är byggena i full gång. Ett äldreboende har kommit längst, och i förgrunden börjar hyreslägenheter att byggas.
Bostadsbygge på Paus-parkeringen. Bilden är från början av april 2017.
Här på Paus-parkeringen bygger Andersson och Company bostäder, butiker och parkering. Redan på 1990-talet var bygget på gång av en annan byggherre, men nu har bygget äntligen satt fart. Lilla Torg, eller Kammakartorget, kommer hörnan att heta när det står klart. Så här såg det ut strax före jul 2017.
Enköping lockar också till sig allt fler nya företag. Martin och Servera har nyligen flyttat hit sitt grossistlager och är därmed kommunens största privata arbetsgivare.
Här nedanför växer Martin och serveras nya lager fram på fyra bilder. På den första tar kommunstyrelsens ordförande Helena Proos första spadtaget.
Lagerbild Martin och Servera

På den femte och sjätte bilden ser vi konstgräsplanerna på Fanna IP. Först en bild från arbetet vintern 2017, sedan de färdiga planerna sommaren-17.

Det här är bara ett axplock av allt som byggs just nu i Enköping. Vi kunde ha fortsatt med Haga, Grillby, Skolsta, Bahco-området, Bredsand och, och, och…

Ja, nog växer Enköping alltid. Håll utkik här på Nystart Enköpings nya hemsida framöver så ska vi försöka beskriva det nya Enköping.