Idrotten stod i fokus när Sisu Uppland bjöd in partierna till idrottspolitisk debatt på Kompassen den 18 september 2024.

Frågorna var många och intressanta, bland annat om idrottsanläggningar, hyror och elitsatsning. Politiker från Nystart Enköping, M, L, C, MP och S svarade så gott de kunde. 

Kvällen inleddes med att alla partier fick ge en 90 sekunder lång presentation av hur partiet ser på idrotten.

Läs Nystarts införande här nedanför.  

“Hur ser vi i det lokala partiet Nystart Enköping på idrotten i Enköping?

Låt mig först berätta om idrottens betydelse för Nystart Enköping. När vi bildade partiet för tio år sedan var det medlemmarnas ideella idrottsengagemang som stod modell för vårt arbete.

Därför var en av våra första valfrågor att få en ny simhall byggd. Det fixade vi. Vi räddade bowlinghallen från att rivas, vi såg till att det byggdes en ishall till – och inte bara en uterink med tak över som vissa ville. Vi var med och byggde en fullstor idrottshall vid Enavallen, byggde konstgräsplaner i Fanna och räddade segelsällskapet kvar i hamnen. Och så har vi fortsatt.

Så; hur ser vi på idrotten i Enköping i dag?

Vi ser idrottsrörelsens behov av lokaler och planer. Men vi ser också hur våra viktiga föreningar kämpar, ibland i motvind.

Därför vill vi i Nystart Enköping att kommunen ska vara möjliggörare, vara stödjande, hjälpa till. Vi vill göra det enkelt för idrottsrörelsen, för den behövs, ni behövs. Vi ser att ni behövs för folkhälsan, för integrationen, för förebyggande arbete såväl för yngre som aktiva äldre, för funktionsrättsrörelsen, ja även för Enköpings varumärke. Idrottsrörelsen ska känna att den har kommunen med sig. För idrotten och föreningslivet i Enköping är en god investering som gör oss stolta!”

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *