Här är det uttalande som Nystart Enköpings Agneta von Schoting läste upp vid mötet i Främjarstugan om Bredsands utveckling den 27 april 2022: 

Bredsandsområdet är inte längre som det har varit….

Det finns många saker som försämrats under åren. Och vi i Nystart är nu bekymrade över att Styret vill sälja ut Campingområdet som tomträtt. Vi anser att Campingområdet ska fortsätta att ägas av Enköpingsborna så att besluten om vad som ska hända på området fortsättningsvis tas av oss Enköpingsbor i en demokratisk anda.

Vi kan tänka oss att kommunen hyr ut marken till ett företag som fortsatt bedriver camping där och att kommunen gör nödvändiga investeringar och finansierar det med den hyra vi får in. Vi kan också tänka oss att marken i framtiden behövs till andra fritidsändamål i ett växande Enköping. Vi måste tänka långsiktigt.

Därför känner vi en mycket stor oro för vad som kommer att hända om inte beslutet rivs upp och om First Camp får en 60-årig tomträtt. Då har vi Enköpingsbor ingenting att säga till om, då har vi låst upp marken för all framtid, för kommande generationer.  

Och vad har egentligen hänt med Vandrarhemmet som tidigare var ett mysigt boendealternativ med helpension och trevligt Midsommarfirande. Där har ju First Camp, eller tidigare Nordic Camping, haft just en tomträtt i 10 år, men där har de inte precis övertygat med egna investeringar eller god service.  

Jag minns även hur trevligt och gott det var att äta på Restaurangen en gång i tiden, då när det fanns mycket gott att äta där, när man gärna åkte ut och käkade en trerätters eller tog en fika vid trevliga möbler både inne och utomhus

Nä! Nu är det faktiskt dags att ta ansvar för hela Bredsandsområdet med camping, restaurang, kiosk, badplats, lekplatser och vandrarhem. Området är till för oss Enköpingsbor som precis som jag med glädje minns sina barndoms somrar. Då vi cyklade ut med saft i sirapsflaskan, bullar, en peng till glassen och badade sen hela dagarna och lekte vid strandens gungor, gungbrädor och med bollspel.

Vi från Nystart vill att vi även i fortsättningen ska kunna njuta av vår Mälarpärla och att vi Enköpingsbor och våra kommande generationer ska ha inflytande i de beslut som fattas kring Campingen och Bredsandsområdet. Ett första steg kan vara att fler får vara delaktiga i hur man nu ska använda de 1,8 mkr som Bredsandsbadet äntligen ska rustas upp för.

Åter till valfråga 3-4, klicka HÄR