Enköping blir åter en öppnare kommun, sedan Nystarts kritik mot hemliga utskottshandlingar hörsammats. 

Det var under förra mandatperioden som det beslutades att handlingarna till kommunstyrelsens utskott inte längre skulle vara offentliga. Nystart Enköping var starkt kritiskt mot att varken Enköpingsborna eller medierna skulle kunna följa ärendena “innan det var för sent”.

Nystart, som nu ingår i den styrande majoriteten, är därför glada att vi kunnat riva upp det beslutet. På kommunens hemsida kan man nu följa alla ärenden som ska till kommunstyrelsens arbetsutskott och till utskottet för Plan-, mark- och exploateringsfrågor (Plex-utskottet).

Du som har tillgång till Enköpings-Postens nyheter kan läsa nyheten HÄR. I artikeln uttalar sig Nystarts Anders Wikman: “Det är klart att vi i Nystart har drivit frågan, eftersom transparens och öppenhet är hjärtefrågor för oss. Men det ligger också i linje med vad vi i sexpartistyret sagt att vi ska verka för.”

Se exempel nedan på hur Nystart Enköping i valrörelsen 2022 framförde behovet av ökad öppenhet och transparens i det politiska beslutsfattandet (klicka för att förstora).

Läs också om att Nystarts kritik mot delvis stängda möten i kommunstyrelsen fått resultat, klicka HÄR

Tack alla ni som röstar på Nystart och hjälper oss att få genomslag för vår politik!  

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *