Kommunstyrelsen har beslutat att riva upp det tidigare beslutet om att vissa delar av mötet ska hållas bakom stängda dörrar. 

Det var den dåvarande kommundirektören Ulrika K Jansson som för snart två år sedan ville att kommunstyrelsens sammanträden skulle stängas för allmänheten när de två stående punkterna “Kommundirektören informerar” och “Information om corona-läget” skulle gås igenom.

Nystart Enköping och Socialdemokraterna röstade emot men övriga partier i kommunstyrelsen röstade igenom beslutet. Nystart var sedan det enda partiet som reserverade sig mot beslutet, dvs inte stod bakom det. 

Eftersom delaktighet och transparens är hjäretefrågor för Nystart, var öppna kommunstyrelsemöten en valfråga för partiet.

Därför är vi glada att det nya majoritetsstyret, där Nystart nu ingår, rivit upp det tidigare beslutet. 

-Därmed kan vi bocka av den frågan från vår valrörelse, kommenterar Nystarts kommunalråd Anders Wikman nöjt. 

Du som har tillgång till Enköpings-Postens nyheter kan läsa om beslutet HÄR. Läs även om att Nystarts kritik mot hemliga utskottshandlingar hörsammats, klicka HÄR. 

Se exempel nedan på hur Nystart Enköping i valrörelsen 2022 framförde behovet av ökad öppenhet och transparens i det politiska beslutsfattandet (klicka för att förstora). Tack alla ni som röstar på Nystart och hjälper oss att få genomslag för vår politik!  

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *