Redan i oktober 2018, då Moderaternas Ingvar Smedlund förkunnade sitt nya fempartistyre i minoritet, beskrev vi här på Nystarts hemsida hur vi ser med oro på utvecklingen i Enköpingspolitiken (läs den texten HÄR). Dessvärre kan vi efter ett år med det nya styret se att våra farhågor besannats.

I början av februari i år formulerade vi därför vår oro i en skarp insändare, som du kan läsa HÄR. När vi skickade in den kunde vi inte ana att vi skulle få vår oro bekräftad så snabbt även på Enköpings-Postens nyhetssidor.

Den 8 februari var EP:s huvudnyhet på förstasidan: “PERSONALEN FLYR FRÅN FÖRVALTNING” Nyheten handlade om att många lämnat Kommunledningsförvaltningen, dvs kommunstyrelsens egen förvaltning. Om du har tillgång till EP:s material hittar du artikeln HÄR.

Den 13 februari kom nästa huvudnyhet på EP:s förstasida: “DIREKTÖRSANNONS KOM OCH FÖRSVANN“, läs artikeln HÄR. Den artikeln handlar om att en rekryteringsannons för ny kommundirektör publicerats internt av misstag på kommunens intranät.

Och den 15 februari kommenterade krönikören Roger Pettersson den senaste tidens turbulens i kommunen under rubriken: “RÖRIGT ÄR PRECIS VAD DET ÄR, SA BULL“, se HÄR. Pettersson citerade bland annat utförligt Nystarts insändare.

Samma dag, den 15 februari, kommenterade kommunstyrelsens ordförande Ingvar Smedlund (M) de senaste turerna så här: “SMEDLUND: INGEN FLYKT FRÅN FÖRVALTNINGEN“, se HÄR.

Ingvar Smedlunds oförmåga att se vidden av problemen gör oss i Nystart Enköping inte lugnare. Vi har väckt personalfrågan i såväl kommunstyrelsen som dess arbetsutskott, utan att få något gehör från våra styrande kommunalråd.

Det ÄR ett problem att styret består av hela fem partier som har svårt att hitta en röd tråd i sitt agerande, det ÄR ett problem att många ledande tjänstemän på kommunledningsförvaltningen slutat, det ÄR ett problem att fullmäktige nästan inte längre har några beslutsärenden och det ÄR ett problem med ett svagt minoritetsstyre som i alla frågor behöver stöd av ett sjätte parti.

Men det största problemet är att Enköpings nu har en politisk ledning som inte har förmågan att inse sin egen oförmåga.

Nystart Enköping fortsätter att konstruktivt ta ansvar för Enköpings utveckling – men vår oro tilltar!