Den 11 september går vi till valurnorna igen. Då är det dags att ta ställning till om partierna i det nuvarande minortitetsstyret M+C+L+KD+MP – oftast med SD som stödparti – ska få förnyat förtroende. Är Enköpingsborna nöjda med vad den politiska ledningen uträttat den här mandatperioden? NYHET: Vad tycker du? Nu kan du berätta vad du tycker! Lämna en kommentar i något av våra kommentarfält, se längst ned på exempelvis den här sidan.

Nystart Enköping anser att det finns gott om anledningar till att vi behöver ett nytt styre i Enköping, och förbereder nu som bäst vår valplattform inför valet 2022. Välkommen att följa vårt arbete här på vår hemsida och på andra plattformar.

Vi har nu publicerat Valfråga 1: Demokrati och Kransråd, läs mer HÄR. Och Valfråga 2: Hållbar tillväxt utan växtvärk, läs mer HÄR.  Valfrågorna 3-4 om Bredsands campingområde och kommunalt vägansvar hittar du HÄR.

Tänk att Nystart nu förbereder vårt tredje val! Läs gärna om hur partiet bildades 2014 (klicka HÄR) och om hur vi tog över styret av Enköping bara ett halvår senare (klicka HÄR). Du kan också läsa om den politik Nystart gick till val på i vårt andra val 2018, och som vi arbetar utifrån innevarande mandatperiod (klicka HÄR).

Som vi skriver i vår nyårsannons (Mitt i Enköping 7 januari, klicka HÄR) är Nystart Enköping partiet för dig som tror på pragmatiska lösningar på lokala frågor, utan centrala låsningar. Nystart går rakt fram, varken åt vänster eller höger, och är inte toppstyrt av någon centralorganisation.

Samtidigt som vi engagerar oss i lokala sakfrågor som ligger Enköpingsborna nära (exempelvis Bredsand, kulturhusen i centrum, statt-tomten, kommunens närvaro i alla kommundelar etc), är Nystart drivande i mer övergripande frågor.

Nystart har exempelvis nyligen fått igenom ett förslag om att kommunen ska inrätta en visselblåsar-funktion, för att motverka korruption och andra oegentligheter (läs mer HÄR).

Vi fick också före jul gehör för vårt förslag om att kommunen kontinuerligt ska utvärdera om byggnationer blir som vi tänkte oss när vi antar nya detaljplaner. Som vi kunnat visa med några exempel blir det inte alltid som vi politiker och tjänstemännen avsåg och trodde (läs mer HÄR). Nystart gör skillnad – vi bygger samhälle, inte bara hus! 

Nystart går nu in i valåret 2022 med stor tillförsikt. Det finns mycket kvar att göra, och vi kommer fram till valet visa hur vi är beredda att ta det ansvaret.

Tack för att du följer vår resa. Välkommen om du vill vara med! Du når oss genom att klicka HÄR, och blir medlem HÄR.

Nystart tror på Enköping – Gott Nytt Valår!

2 Kommentarer

 1. Kina

  Framgår det någonstans vilka personer från Nystart som sitter i de olika nämnderna?
  När man klickar runt här så är det bara Anders Wikman som dyker upp, både i insändare
  och för övrigt. Skulle vilja veta lite om vad andra personer i Nystarts styrelse har för
  funktioner. De måste väl också ha åsikter om saker och ting?

  Svara
  • Anders Wikman

   Hej Kina, tack för frågan. Ja, vi är många som jobbar aktivt i nämnder och bolagsstyrelser, även om det är jag som gruppledare som oftast syns utåt. Jag har uppdaterat vår hemsida så att du lättare ska hitta direkt till våra representanter. Du hittar länkar enklast under ”OM OSS – Förtroendevalda” i menyraden, klicka HÄR.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.