Den politiska debatten tar lustiga vägar ibland. Det ingår i spelet. Men ibland känner man inte igen sig alls. Som till exempel i skriverierna om Joar Blå och om Trädgårdsdagen.

Låt oss börja med Joar. Nystart jobbar nu med de olika frågeställningar som uppkom efter att den tidigare planerade upprustningen av Joar avbröts. Nya förslag tas fram och omprövas. Platsen är viktig och frågan behöver hanteras seriöst.

Så plötsligt läser vi i en artikel i Enköpings-Posten  (14/9-17)  att ”tystnaden är total” från Nystarts sida i Joar-frågan. Det låter ju alarmerande. Låt oss titta närmare på det påståendet.

Bakgrunden är att en medborgargrupp som engagerat sig i Joar-frågan skickade ut en enkät med frågor till samtliga partier i Enköping i början av september. De önskade svar under september månad.

Nystart tar alla enkäter på allvar, inte minst den här. Därför har vi fört upp frågan på styrelsenivå. Innan vi svarar ”Joar-gruppen” kommer vi också att diskutera frågan med våra medlemmar. Så jobbar vi, förankringen i partiet är viktig.

Vi pratar ju här om investeringar på uppemot 100 miljoner kronor, och ett pussel i centrum där många bitar sitter ihop. Men visst kommer vi att hinna svara, som önskat under september månad.

Döm om vår förvåning när vi läser i EP redan den 14 september att ”från Nystart är tystnaden total” (artikeln finns HÄR för dig som har tillgång till EP:s material).

– Visserligen har de september månad på sig att svara, men att de inte hört av sig är lite förvånande. De är ett nyckelparti i frågan då de har ordförandeposten i Plex-utskottet, säger Mats Alvemark i Joar-gruppen.

Förvåningen i EP kommer alltså från Joar-gruppen mer än två veckor innan den svarstid de själva önskat gått ut. Extra förvånande sägs det vara att just Nystart inte svarat, flera veckor i förväg, eftersom partiet har ordförandeposten i Plex-utskottet. Jaha?

Nystart kommer förstås att svara Joar-gruppen. Under september månad. Som önskat. Vad som är ”förvånande” låter vi andra bedöma.

Den vackra bilden är förstås från Drömparken bredvid Joar, i september 2017.

Ensamrätt på torget – politiker rädda för konkurrens?

Apropå att inte känna igen sig i nyheter…

Läste att Enköpings-Postens chefredaktör Roger Pettersson tror att politikerna var rädda för konkurrens från EP på Trädgårdsdagen.

”Politikerna vill ha torget för sig själva” skrev Pettersson i en krönika (2/9-17) inför Trädgårdsdagen, med anledning av att EP i år skulle ha sin monter vid ån och inte på torget där samtliga politiska partier höll till.

Märkligt, tänkte vi som verkligen inte har något emot att medierna visar upp sig. Gärna intill oss politiker. Och var enskilda utställare ska stå på Trädgårdsdagen är ju knappast en politisk fråga.

Nåja, dagen blev en stor succé med massor av besökare från när och fjärran. De flesta besökte förstås inte Trädgårdsdagen för att prata politik. Det visste vi. Men vi fanns alla på plats för den som ville. Och ingen var rädd för EP. Men så kom Petterssons nästa krönika…

EP:s chefredaktör ansåg sig nu ”förvisad” ned till ån, återigen för att politikerna ville ha torget för sig själva. Den här gången ville vi till och med ha ”ensamrätt på torget”.

Och den ”synd” politikerna begått straffade sig tydligen själv.

Visst blir man nyfiken på vad som ligger bakom denna ”förvisning” av EP ned till ån?

Den inte lika spännande sanningen är att den tjänsteman som basar för Trädgårdsdagen frågade EP om de ville stå vid ån i år i stället, där den löptävling EP sponsrade gick av stapeln. Det kanske var en bättre plats? Så blev det.

Politiken hade förstås ingen inblandning i den diskussionen. Var EP ska stå lägger vi oss inte i. Och vem som straffas av den synd som Pettersson skriver om låter vi vara osagt.

(Vill man skämta lite skulle man kunna travestera insinuationerna i chefredaktörens senaste krönika och skriva att ”om några veckor har inte Pettersson jobbet kvar. Så kan det gå.” Men det kanske vi inte ska).