Full fart för Nystart i KF!

Nystart Enköping erövrade fem av fullmäktiges 51 mandat i valet 2018 och är det femte största partiet i fullmäktige, som nu består av nio partier.

Nystarts nuvarande fullmäktigeledamöter är:  Anders Wikman, Ingvar Magnusson, Agneta von Schoting, Johnny Karlsson och Kim Jämsä.

Ersättare är: Martin Ancons, Fred Raghall och Karin Fjällström.

På bilden ovan syns merparten av kandidaterna på Nystarts valsedel, som ställde upp i valet till fullmäktige 2018.

Hela resultatet i valet till Enköpings kommunfullmäktige finns HÄR.

Lokala partier börjar på noll i varje valrörelse, vi har ingen draghjälp av rikspolitiken och får ingenting gratis. Vi måste erövra varje mandat från början, och nu erövrade vi fem. Det är faktiskt mer än dubbelt så många mandat som rikspartierna MP, KD, L och V har i Enköping. Ett starkt resultat för ett lokalt parti!

En trend i årets val var att de partier som tagit ansvar, och ingått i den politiska ledningen, fått minskat stöd i valet. Det har även drabbat Nystart, som utgjort den politiska ledningen 2015-2018 tillsammans med Socialdemokraterna.

Men med våra fem mandat har vi nu stora möjligheter att fortsatt utveckla Enköping framåt. Det ser vi fram emot!

Läs om vår oro över hur politiken i Enköping nu utvecklas, under ledning av det nya politiska minoritetsstyret M+C+KD+L+MP, klicka HÄR.

Läs även om hur den nya styrande minoriteten misslyckades med att få igenom sin egen budget för 2019 i fullmäktige, där Nystart Enköpings och Socialdemokraternas oppositionsbudgetförslag i stället antogs, klicka HÄR.