Full fart för Nystart i KF!

Nystart Enköping erövrade fem av fullmäktiges 51 mandat i valet 2018 och är det femte största partiet i fullmäktige, som nu består av nio partier.

Nystarts nuvarande fullmäktigeledamöter är:  Anders Wikman, Ingvar Magnusson, Agneta von Schoting, Johnny Karlsson och Kim Jämsä.

Ersättare är: Martin Ancons, Fred Raghall och Thomas Ekblom.

På bilden ovan syns merparten av kandidaterna på Nystarts valsedel, som ställde upp i valet till fullmäktige 2018. En presentation av Nystarts samtliga kandidater hittar du HÄR.

Hela resultatet i valet till Enköpings kommunfullmäktige finns HÄR

Valsedeln toppades av kommunalrådet Anders Wikman (Fanna), följd av tekniska nämndens Ingvar Magnusson (Bredsand) och Agneta von Schoting (Teda) i vård- och omsorgsnämnden. Den geografiska spridningen på Nystarts lista märks även på de följande platserna. Miljö- och byggnadsnämndens Johnny Karlsson (Bergvreten) står på fjärde plats, Kim Jämsä (Örsundsbro) i tekniska nämnden är femma och sexan på listan är kommunrevisionens Agneta Malmgren (Tillinge). Nystarts yngsta kandidater är 25-åriga Isabelle Hållén och Philip Wikman. Äldst är Björn Berg, 79 år.

Nystart är även den här mandatperioden representerat i de flesta nämnder och styrelser. Du hittar våra ledamöter HÄR

Lokala partier börjar på noll i varje valrörelse, vi har ingen draghjälp av rikspolitiken och får ingenting gratis. Vi måste erövra varje mandat från början, och nu erövrade vi fem. Det är faktiskt mer än dubbelt så många mandat som rikspartierna MP, KD, L och V har i Enköping. Ett starkt resultat för ett lokalt parti!

En trend i 2018 års val var att de partier som tagit ansvar, och ingått i den politiska ledningen, fick minskat stöd i valet. Det har även drabbat Nystart, som utgjort den politiska ledningen 2015-2018 tillsammans med Socialdemokraterna.

Men med våra fem mandat har vi nu stora möjligheter att fortsatt utveckla Enköping framåt. Det ser vi fram emot!

Läs om hur vi tidigt beskrev vår oro över hur politiken i Enköping skulle utvecklas under ledning av det nya politiska minoritetsstyret M+C+KD+L+MP, klicka HÄR. Vi kan nu se att vår oro var befogad.

Läs även om hur den nya styrande minoriteten inledde mandatperioden med att misslyckas med att få igenom sin egen budget för 2019 i fullmäktige, där Nystart Enköpings och Socialdemokraternas oppositionsbudgetförslag i stället antogs, klicka HÄR.

Och du; snart är det val igen. Följ Nystarts uppladdnings inför valdagden den 11 september 2022 HÄR.